Tandhygienist i Höganäs

by Göran Lind

Till skillnad från en tandläkare arbetar en tandhygienist främst förebyggande genom att utvärdera och ge råd om munhygien, så kallad egenvård. Tandhygienister utför inga större ingrepp utan arbetar främst förebyggande genom att avlägsna tandsten, putsa och polera tänderna samt ta bort plack. En tandhygienist får diagnostisera och behandla karies, inflammation och tandlossning( paradontit) och gör därför även undersökningar.

Valet för dig som patient

Som patient kan du välja själv om du vill gå till en tandläkare eller tandhygienist. Men kommer du som ny patient till kliniken är det vanligast att först gå till en allmäntandläkare som gör en komplett undersökning på patienten.

Efter undersökningen kan tandläkaren rekommendera om patienten endast ska gå till en tandhygienist eller inte. Har man som patient inga större problem med tänderna brukar det räcka att gå till en tandhygienist kontinuerligt. På mottagningen samarbetar tandläkaren och tandhygienist för att gemensamt bestämma patientens vård.

Tandhygienist i Höganäs

På Tandvårdsteamet kan vi nu välkomna Tandhygienist Madeleine Olsson till kliniken. Vi har nu Airflow som Madeleine använder så vi kan blästra dina tänder. En luftpolering som använder en kombination av luft, vatten och salt. Så passa på och boka in en tid för att får ett fräscht leende.  Välkommen att boka tid på 042-34 37 50